
Start hier
Welkom op Horecatweepuntnul. Mijn naam is Erik van Dullemen, oprichter/auteur van deze website.
Ben jij een (beginnende) horecaondernemer, die een restaurant wil gaan starten of een bestaand restaurant wil verbeteren, dan is deze website voor jou.
Horeca is passie voor eten, ervoor zorgen dat de gasten tevreden de deur uitlopen, 16 uur per dag, 7 dagen per week kei hard werken en ondernemen.
Dat laatste wordt weleens vergeten.
Soms denken horecaondernemers dat met een goede keuken en dito bediening de gasten vanzelf komen.
En ik moet toegeven dat dit ook belangrijke factoren zijn, maar zonder goed financieel plan en uitvoering daarvan loopt ’t al gauw op de klippen.
Ondernemen draait ook om beleving en het opbouwen van een (online/offline) merk.
Restauranteigenaren weten niet goed wie hun doelgroep is, hoe ze deze kunnen bereiken, hoe ze die hun zaak binnen kunnen krijgen en belangrijker nog hoe ze die gasten terug kunnen laten komen.
Erger nog: er is geen centrale bron waar horecaondernemers informatie kunnen vinden om hun problemen op te lossen. Tot nu toe…..
Mijn doel bij het schrijven van deze artikelen:
Ik wil (beginnende) restauranteigenaren helpen een succesvol restaurant op te bouwen.
Dat doe ik door het schrijven van artikelen over restaurant marketing. Deze artikelen zijn bedoeld voor de (aspirant) restauranteigenaar maar ook voor de doorgewinterde veteraan die bijvoorbeeld een andere aanpak voor zijn onderneming wil gaan kiezen.
Ik heb gebruik gemaakt van de ervaringen van andere restauranteigenaren die de stap al gewaagd hebben.
Ik ga je de tools aanreiken op het gebied van ondernemen in de horeca zodat je goed beslagen ten ijs komt in een uitdagende en concurrerende markt.
Ben je nieuw op mijn website? Hieronder tref je mijn populairste artikelen.
Meest gelezen artikelen
#1.)Horeca Kassasysteem kopen? Dit is alles wat je moet weten (2025)
#2.)Horeca kengetallen 2025: de startersgids
#3.)Dit zijn de 5 beste horeca kassasystemen (2025)
#4.)Restaurant winstmarges: de startersgids
#5.)Horeca Financien 01: Een verkoopvoorspelling maken
#6.)Horeca Financiën 02: Verwachte uitgaven in kaart brengen
#7.)Het restaurant inkoopproces & leverancier kiezen
#8.)Hoe start je een restaurant 10a: bereken de kostprijs van alle gerechten
#9.)Restaurant starten: Restaurant eigenaren over hun valkuilen
#10.) Horecaondernemingsplan 101: Zo maak je een externe analyse
Andere interessante artikelen
11 tips om no shows in je restaurant te voorkomen en omzetverlies te beperken
Menu engineering: Hoe verhoog je de winstgevendheid van je menu-items?
Hoe start je een restaurant 15: De bouw van een keuken
Hoeveel voorraad heeft een restaurant nodig?
Hoe start je een restaurant 21: Schrijf een ondernemingsplan
Hoe start je een restaurant 03 Doelgroep bepalen
De dark kitchen: Wat is het en wat voor impact heeft het op jouw restaurant?
Zo zet je cadeaubonnen in om de restaurantomzet te verhogen
5 cruciale restaurantkosten: Hoe houd je ze onder controle?
Hoe start je een restaurant 13: meubilair kiezen
Vier jij de verjaardag van je gasten?
Hoe bereken je de menu prijzen voor maximale winst
Handige hulpmiddelen bij het starten van een restaurant
#1. De Kamer van Koophandel is er voor ondernemers die advies en informatie willen over ondernemen.
#2. Op Ondernemingsplein kun je alle informatie over ondernemen vinden met antwoorden van de overheid.
#3. Horeca Webservice ontwerpt websites voor restaurants
#4. Lightspeed biedt horeca kassasystemen aan voor de horeca.
Start hier, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!
Wil je niets meer missen van mijn artikelen? Waarom schrijf je je dan niet in voor mijn nieuwsbrief. Het is makkelijk, snel om je in te schrijven en mocht het je niet bevallen dan kun je je eenvoudig uitschrijven.
Als je een succesvol restaurantondernemer wilt worden dan zal ik je daarbij helpen.