Over Horecatweepuntnul

Horecatweepuntnul is een online platform voor (startende) horeca-ondernemers. De website wordt gerund door mij, Erik van Dullemen. Het doel van de website is om horeca ondernemers handvatten aan te reiken om een restaurant te starten en te runnen.

Waarom Horecatweepuntnul

Ik ben Horecatweepuntnul na mijn studie gestart omdat het me opviel dat horecaondernemers vaak geen gebruik maken van (online) marketing. Simpel gezegd was mijn idee om websites voor horecaondernemers te maken. Alleen steeds als ik bij ondernemers kwam, kreeg ik de vraag: kun jij eens naar mijn menukaart kijken of kijk hier eens na.

Daarnaast viel het mij op dat er veel restaurants snel over de kop gaan. Als ik hier in Eindhoven door het centrum loop dan zijn er maar een paar restaurants, die hier 5 jaar geleden ook waren.
Iedere keer ging er een restaurant en in plaats daarvan kwam er een ander restaurant. Die vervolgens ook weer snel weg was.

Horecaondernemers zijn hardwerkende mensen, maar soms houden ze zich teveel bezig met het vak zelf. Ze staan de hele dag in de keuken of zijn bezig met het in de watten leggen van de gasten. Daardoor komt de zakelijke kant in de vergetelheid en gaat een restaurant failliet. Doodzonde!

Eigenlijk is er ook geen platform te vinden over hoe je een restaurant moet starten en succesvol kunt krijgen. Tot nu toe….

Dus ik ben gestopt met het maken van websites en nu richt ik me op het schrijven van deze artikelen.

Horecatweepuntnul bestaat om jou te helpen een restaurant op te starten en succesvol te worden

Mijn missie is dus om ervoor te zorgen dat de restaurants die er nu zijn, het beter gaan doen dan ze nu doen.

Je vind hier onder andere informatie over hoe je een verkoopvoorspelling maakt, hoe je de kostprijzen berekent, hoe je een ondernemingsplan maakt en hoe je je restaurant promoot. Dit is nog maar een kleine greep uit alle artikelen. Het gaat er om dat je een restaurant krijgt met een actieve gemeenschap.

Want als je een actieve gemeenschap heb, dan betekent het ook dat je een goedlopende horecazaak hebt.

Wie is Erik en hoe komt hij aan deze informatie?

Momenteel ben ik halverwege de dertig! Op mijn 15e ben ik begonnen met de opleiding koken en serveren op de SKB. Nadat ik deze opleiding afgerond had ben ik door gaan leren en naar de Rooi Pannen gegaan. Daar heb ik de studie horecaondernemer manager afgerond.

Vervolgens ben ik naar de detailhandel overgestapt. Na de studie Small Business and Retailmanagement ben ik weer teruggegaan naar de horeca. Want tijdens deze studie ontdekte ik dat ik niet zonder kan.

Naast en mijn studies heb ik jarenlang (bij)banen gehad in de horeca. Van Sterrenzaken tot Casino’s en van de grote cateraars tot eetcafés.
Om terug te komen op bovenstaande vraag: Hoe komt hij aan deze informatie?

Deels is het informatie die ik heb opgedaan tijdens mijn studie of mijn werkervaring in de horeca. Deels komt het van Amerikaanse restaurantblogs, die ook schrijven over het starten en runnen van een restaurant.

Als je op de hoogte wilt blijven van mijn updates en de laatste artikelen. Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Hopelijk spreek ik je snel!