Over mij

Hallo, ik ben Erik van Dullemen welkom op mijn blog over restaurant marketing. Hier schrijf ik artikelen over online en offline restaurant marketing.

Met het schrijven van deze artikelen wil ik horeca-ondernemers helpen hun omzet te verbeteren.

Mijn verhaal

Ik heb diverse horecaopleidingen doorlopen. Van koken en serveren op de SKB tot horeca-ondernemer manager op de Rooi Pannen. Als laatste studie heb ik HBO Marketing Management gedaan.

Naast mijn studies heb ik jarenlang bijbanen gehad in de horeca. Van Sterrenzaken tot Casino’s en van de grote cateraars tot eetcafés.

In al die jaren heb ik dus veel van de horeca gezien.

Waarom Horecatweepuntnul

Ik ben Horecatweepuntnul na mijn studie gestart omdat het me opviel dat horecaondernemers vaak geen gebruik maken van (online) marketing.

In mijn ogen is het noodzakelijk om marketing in te zetten. Als ik in de regio Eindhoven kijk dan zie ik dat de concurrentie in de horeca moordend is.

Vaak zijn  de weekenden de enige dagen in de week dat het druk is, terwijl op andere dagen veel stoelen leeg blijven. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de begin maanden van het jaar. Januari, februari en maart zijn de maanden waar het doorgaans rustiger is.

Restaurants die failliet gaan worden in razend tempo opgevolgd door andere horeca-ondernemers die denken de boel met een ander concept wel te kunnen runnen. Vaak met hetzelfde resultaat.

Het is  belangrijk om je te onderscheiden van je concurrenten om de gasten bij jou te laten blijven komen.

Marketing kan jou daarbij helpen, zodat je niet in allerlei bladen hoeft te adverteren zonder dat je weet wat het nu oplevert. Of dat je een Groupondeal moet doen om mensen te trekken.

Blijf in contact

Wil je in contact blijven met mij? Dat kan via de updates via de mail, of volg me op TwitterFacebook of Linkedin.

Tot snel!

Groet,

 

Erik