“De locatie bepaalt voor 75% het succes van de onderneming. Het is dus van groot belang om de formule te bepalen, en dan te wachten op de juiste locatie”. – Eddie van den Berg, Brasserie van den Berg Eindhoven
Stap 1: Vestigingsplaats
-
het gekozen restaurantconcept;
-
en het imago.
-
Top restaurants
-
Luxe restaurants
-
Fast casual restaurants
-
Casual restaurants
-
Fastfood restaurants.
#1.Het luxe restaurant
-
de ervaren particulier;
-
de connaisseur;
-
de ervaren recreant met kinderen;
-
en de zakelijke gast manager.
#2.Het fast casual restaurant
-
de gelegenheidseter;
-
de gelegenheidseter met kinderen;
-
de ervaren recreant met kinderen;
-
de dagelijkste eter;
-
en de dagelijkse eter met kinderen.
#3.Het casual restaurant
-
de gelegenheidseter;
-
gelegenheidseter met kinderen;
-
de zakelijke gast manager;
-
de zakelijke gast die komt vergaderen;
-
en de ervaren recreant met kinderen.
#4.Het fastfood restaurant
-
de gelegenheidseter;
-
de gelegenheidseter met kinderen;
-
de dagelijkse eter
-
en de dagelijkse eter met kinderen.
Stap 2: Het bestemmingsplan
-
Let op, dat als je een pand hebt waar nog geen horeca in zit of je aan de drank en horecawet kan voldoen.
-
Hoe zit het met de ontwikkelingen in de buurt? Staan er nog verbouwingen gepland waar je in de toekomst last van zou kunnen hebben?
-
Zijn de bebouwingsmogelijkheden van je potentiele locatie, geheel of gedeeltelijk benut?
-
Ligt de locatie in een hoofdwinkelstraat, een voetgangersgebied of een aanloopstraat? En gelden daar venstertijden?
Stap 3: Infrastructuur van het pand
Stap 4: Welke bedrijfsactiviteiten verlenen de buren?
-
Welke bedrijfsactiviteiten vinden er plaats?
-
Welke andere activiteiten zijn er toegestaan?
-
Hebben deze activiteiten een positief of negatief effect voor jouw restaurant?
-
Onderzoek of je met deze bedrijven kunt samenwerken en wat je kunt afspreken
-
Let ook op dat je je oriënteert op alle dagen van de week! En niet alleen op maandagmorgen. Terwijl misschien op zaterdagmiddag het terras door de weekmarkt geblokkeerd wordt.
Stap 5: Zichtbaarheid en toegankelijkheid
Stap 6: De geschiedenis van de locatie
De vergunningen
Bedankt voor het lezen van dit artikel. Heb je nog op,- of aanmerkingen aangaande dit artikel? dan kun je deze kwijt in het commentaargedeelte onderaan dit artikel.
Volgende week gaan we kijken naar welke vergunningen en wetten er zijn waarmee je rekening moet houden bij het starten van een restaurant.
Tot snel!
Erik
Wil je meer tips en advies over het starten en runnen van een succesvol restaurant?
Schrijf je nu in voor mijn nieuwsbrief en ontvang wekelijks handige artikelen, exclusieve tools en tips die je helpen om jouw horecaonderneming naar een hoger niveau te tillen!
➡️ Schrijf je hier in en mis geen enkel waardevol advies meer!
Afbeelding Banter Snaps on Unsplash