Zorg ervoor dat jouw onderneming er netjes bij staat!

Zorg ervoor dat jouw onderneming er netjes bij staat!

Dit is een gastblog van HorecaXXL

Een aantrekkelijk uitziende horeca onderneming trekt meer gasten!

Wanneer je door de stad loopt terwijl je zoekt naar een restaurant om iets te eten, zijn er een aantal zaken waar je op let. Hoe ziet de voorgevel eruit? Hoe ziet de inrichting van het restaurant of café eruit? En ook zeker niet onbelangrijk: hoe ziet het personeel eruit?

Wanneer de verf van de voorgevel van je horecabedrijf los begint te laten, het interieur oud en versleten is en het personeel er ongeïnteresseerd bij staat; kun je erop rekenen dat het niet erg druk zal worden. Een nette uitstraling van je horeca onderneming is ontzettend belangrijk.

In deze blog krijg je hier wat handige tips over!

Tips voor het stijlen van een horeca onderneming

Zoals gezegd zijn er drie zaken die erg belangrijk zijn wanneer je jouw horecabedrijf gaat stijlen: buitenkant, binnenkant en personeel. Het in orde maken van de buitenkant is vrij eenvoudig. Zorg voor een verse lik verf en een mooi bord met de bedrijfsnaam en het logo erop.

Voor de binnenkant van je horecabedrijf is het altijd een goed idee om je te houden aan een huisstijl. Denk aan meubilair dat past bij de kleuren van het logo. Heb je een blauw logo? Ga dan bijvoorbeeld voor donkerblauwe stoelen.

En hoe zit het met personeel?

Zorg voor nette kleding die conform jouw bedrijf is. Een rokkostuum is bijvoorbeeld niet nodig in een eetcafé, maar past zeer goed bij een sterrenzaak. En ook niet onbelangrijk: train je personeel goed. Een vrolijke en gastvrije houding is zeer belangrijk!

Oog voor detail is belangrijk in de horeca

Nu je de buitenkant, binnenkant en het personeel check hebt; is het tijd om te kijken naar de kleinere zaken. Zorg bijvoorbeeld dat de menukaarten er netjes uitzien. Ook het bestek en glaswerk voegen veel toe aan het interieur: dit staat vaak al op tafel. Daarnaast zijn mooie servetten ook altijd een pre.

 

Photo by Rod Long on Unsplash

About Erik van Dullemen

helpt horecaondernemers meer omzet te genereren door hun online aanwezigheid te verbeteren