Restaurant marketing tips: Waarom je een “over ons” pagina moet hebben

Waarom je een over ons pagina moet hebbenHeb jij een “over ons” pagina op je website?

Wist je dat de “over ons” pagina op de website, op de homepage na, de meest bekeken pagina is?

Websitebezoekers vinden het interessant om te weten wat het bedrijf voor hen te bieden heeft zodat ze zich kunnen identificeren met jouw restaurant. Zeker voor de websitebezoekers die jouw restaurant (nog) niet kennen is de “over ons” pagina zeer belangrijk. Jij als horeca ondernemer wilt toch een band met jouw websitebezoekers.

Je leest het goed, een “over ons” pagina gaat niet over jou, maar over wat jij de gast te bieden hebt.

Ik bezoek regelmatig websites van restaurants. Wat me opvalt aan deze websites is dat ze geen “over ons” pagina hebben of dat ze er wel een hebben maar er een standaard verhaal hebben staan. Je wordt om de oren geslagen met container begrippen als “perfecte ambiance”, “hedendaagse gerechten” “klassieke maar hedendaagse Franse stijl”. Dat soort dingen. Ik geloof het allemaal wel.

Om jou op weg te helpen met het creëren van een “over ons” pagina heb ik er een artikel aan gewijd. Welke elementen moeten er nu op zo’n pagina staan:

1. Korte Introductie

Klinkt misschien raar maar er zijn mag weinig horeca ondernemers die zich even aan de gast voorstellen. Vertel in het kort wie je bent en zoek er een mooie pasfoto erbij zodat de gast een beeld van je heeft. Denk bij het schrijven aan dat het persoonlijk is. Schrijf dus in de 1e persoon.

2. Vertel je visie

Vertel hier wat je visie is. Waarom ben je een restaurant begonnen? En in welke richting wil je in de toekomst op met je restaurant.

3. Jouw verhaal

Hier kun je vertellen welke weg jij hebt bewandeld om hier te komen. Welke hordes heb je genomen? Vertel de mensen hoe jij expert in je vakgebied bent geworden.

4. Contact opnemen

Als laatste verwijs je naar je contactgegevens zodat de websitebezoeker daar niet lang naar hoeft te zoeken. Vermeld je telefoonnummer, e-mailadres of Facebookpagina.

 

Bedankt voor het lezen van mijn artikel. Heb jij een “ over ons ” pagina? Zo ja wat heb jij er opstaan?  Zoals altijd is commentaar welkom, ik zie je reactie graag hieronder verschijnen.

Image by: SEOPlanter

 

 

About Erik van Dullemen

Schrijft over wat er nodig is om een succesvol restaurant te starten en te runnen.