Het idee
De Waarom – vraag: Doel
#2. Hoe (How): Unieke Waarden en Methoden
De ‘hoe’-laag gaat over de waarden en methoden die het restaurant onderscheiden.
Dit kan zijn door gebruik te maken van lokale ingrediënten, duurzame praktijken, of een innovatieve benadering van koken.
Bijvoorbeeld, door te streven naar duurzaamheid en lokale samenwerkingen.
3. Wat (What): Concreet Aanbod
De ‘wat’-laag omvat het concrete aanbod van het restaurant.
Dit gaat verder dan alleen het menu en omvat de totale ervaring die gasten kunnen verwachten.
Bijvoorbeeld, het aanbieden van verfijnde gerechten in een warme en gastvrije ambiance.
5 Tips om goed voorbereid van start te gaan!
#1. Zoek een mentor
“If you are not clear on your vision, then every single opportunity will distract you and impede your progress,” aldus Tracy Cherpeski, business coach
6 zaken waar je rekening mee moet houden
-
Zoek iemand met ervaring: Je hebt iemand nodig die al eenzelfde soort restaurant heeft gehad die jij nu wilt gaan opstarten.Iemand die zijn leergeld al betaald heeft. Iemand die kan putten uit eigen ervaring, iemand dus die jou vooruit kan helpen. Zoek dus uit wát deze mentor heeft bereikt. Is dat hetgeen wat jij ook wilt bereiken? Google van te voren op zijn of haar naam en je kunt al een hoop informatie tegenkomen.
-
Kennis delen: Je hebt iemand nodig die transparant is en al zijn kennis deelt. Goede en slechte ervaringen zijn allebei leerzaam.
-
Netwerk: Een goede mentor heeft al een hoop connecties in de horeca. Wellicht kan hij jou wel helpen aan personeel, leveranciers of een goede accountant. Vraag je mentor om hulp. Het gaat er om wie je kent, niet om wie je bent.
-
Heeft de mentor tijd voor je: Een restaurant opstarten is niet eenvoudig. Daarom heb je een mentor nodig die tijd heeft om een plan op te stellen en die je helpt met het bereiken van jouw doelen.
-
Geloof: Je iemand hebt nodig die jouw waarden deelt.
-
Geen ja-knikker: je hebt iemand nodig die kritisch naar je ideeën kijkt, dan pas kom je vooruit.
#2. Breng je financiën in kaart
#3. Houd de realiteit in de gaten
#4.Start niet te groot
#5. Leg jezelf doelstellingen op
-
je op het goede spoor blijft;
-
je iets te vieren hebt, als je een doel haalt;
-
je een duidelijk plan voor je restaurant hebt