Het succes van jouw horecaonderneming hangt sterk af van hoe je je restaurantkosten beheert.
In de horeca waar de marges vaak krap zijn, kan een goed inzicht in en controle over je uitgaven het verschil maken tussen winst en verlies.
Hieronder bespreek ik de 5 belangrijkste kostenposten voor een horecabedrijf en deel ik concrete stappen en tips om deze onder controle te houden.
#1.Inkoopwaarde van de omzet
Inkoopwaarde van de omzet is meestal één van de grootste kostenposten van een horecabedrijf. De kostenpost omvat de inkoop van eten en drinken. De kwaliteit van de producten bepalen de kwaliteit van de gerechten en de winstmarge.
Hoe krijg je deze restaurantkosten onder controle? Begin met het analyseren van je huidige inkoopstrategie. Waar kun je besparen zonder in te leveren op kwaliteit? Wellicht kun je op kosten besparen door naar een andere leverancier te kijken of het inkopen in bulk.
Tip: Sta open voor het aanpassen van je menu op basis van seizoensgebonden en lokaal beschikbare producten. Dit kan niet alleen kosten besparen, maar ook je aanbod verrijken.
Lees verder…